Verschillen tussen toppers op bed

Blog

Verschillen tussen toppers op bed

Je wilt graag wat meer comfort op bed. Je besluit staat vast, er komt een topper op je matras. Maar welk topdekmatras kies je? We leggen in deze blog het verschil uit tussen toppers van koudschuim, latex, traagschuim en met pocketvering.

Een topper, ook topdekmatras of topmatras genoemd, is een dun matras bovenop je reguliere matras. Veel mensen vinden dat dit bijdraagt aan het slaapcomfort en het gevoel van luxe. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen van een topper te benoemen:

  1. Een langere levensduur van je matras, omdat de topper deze eigenlijk beschermd.
  2. Een betere ondersteuning van je lichaam als je het goede topdekmatras kiest.
  3. Een topper is gemakkelijker te keren, omdat deze lichter is.
  4. Als je geen kier meer wil tussen twee matrassen, is een topper ideaal.
  5. Topdekmatrassen zijn te koop met verschillende vullingen. We leggen uit welke er zijn en wat de verschillen zijn.

Koudschuim topper

Een topdekmatras van koudschuim heeft een open structuur. Hierdoor ademt dit topmatras goed. Vocht wordt goed afgevoerd, dus mensen die ’s nachts veel zweten kunnen baat hebben bij dit materiaal.

Traagschuim topper

Traagschuim is materiaal dat reageert op warmte. Een traagschuim topper wordt zachter bij meer warmte. Het matras past zich op die manier aan je lichaamshouding. Dit materiaal wordt vaak aangeraden aan mensen met nek-, schouder- of rugklachten omdat het een drukverlagende werking heeft.

Latex topper

Latex is warm, dus geschikt voor de koukleumen. Het materiaal is elastisch en heel stevig. Daarbij is een latex topper antibacterieel, lekker hygiënisch.

 

Advies over toppers en matrassen

Wil je onze collectie zien? Dat kan online en in onze winkel. Heb je advies nodig over de beste ondersteuning tijdens je slaap? Bij Altijd Goed Slapen helpen we je graag op weg. Ondersteuning is heel persoonlijk. Ben je een zijslaper of rugslaper? Zweet je veel of heb je het juist koud. Alle antwoorden op deze vragen zijn van invloed op de keuze voor de juiste matras of topper. Neem gerust contact met ons op.